Studenten op bezoek!

Studenten van het Rijn IJssel ROC uit Elst hebben op maandag 17 september een bezoekje gebracht bij onze theaterwerkplaats in Ederveen. De opleiding maatschappelijke zorg heeft MOMO uitgekozen om haar studenten kennis te laten maken met de sector waarin zij later werkzaam zullen zijn. De dag begon meteen goed toen de studenten bij binnenkomst een kopje koffie kregen en daarna meteen onze mooie theaterzaal in mochten. Daar werd hun de voorstelling: ‘‘Sip!’’ voorgeschoteld.

Een voorstelling die confronteert en vragen oproept over depressie. De studenten kregen de ruimte om te reageren en eigen verhalen te delen in een afsluitend groepsgesprek.

Aansluitend op de voorstelling was er een heerlijke lunch voorbereid door de deelnemers van MOMOtrakteert en konden de bijna 60 studenten samen met de MOMO deelnemers lekker lunchen.

20180917_113546.jpg

Na deze fijne lunch is er een workshop carrousel in werking getreden. De groep werd opgesplitst in 4 subgroepen die vervolgens langs 4 verschillende workshops werden gerouleerd. In de grote zaal verzorgde Sanne een theaterworkshop, in onze mini bioscoop liet MOMOtrakteert hun filmpjes zien, in de kleine zaal heeft de MOMOband een muziek workshop gegeven en buiten heeft Mark met wat deelnemers meer verteld over Stichting MOMOtheaterwerkplaats.

Maarten Schraa
MOMO neemt de Grietmarkt over!

MOMOtheaterwerkplaats is na dit jaar niet meer weg te denken op de Grietmarkt.

Zowel in mei als in september heeft MOMOtheaterwerkplaats de harten van de bezoekers veroverd. De MOMO band gaf een optreden weg waar zelfs de grootste podiumsterren jaloers op zouden zijn en het atelier liet zich weer van haar beste kant zien. Dit keer kwamen er creatieve hoeden voorbij die allemaal met het thema: ''Vreemde vogels'' te maken hebben. Een papegaai, een kanarie en zelfs een stofzuigervogel liepen over het terrein in Amerongen. Als klap op de vuurpijl was er ook de mogelijkheid om in de Gele filmcaravan alle afleveringen van MOMOtrakteert te bekijken. De chauffeur uit de serie was hoogstpersoonlijk aanwezig om zoveel mogelijk bezoekers in de caravan te proppen. Naar eigen zeggen is hem dit behoorlijk gelukt want er werd zelfs gesproken over honderd filmbezoekers. Onderstaande foto's zijn gemaakt door: Danker van Valkenburg

Maarten Schraa
Op bezoek bij de radio!

Op maandag 27 augustus is er een delegatie afgereisd naar de studio van Radio Stilok. Ook MOMOtrakteert ging mee om een taart te trakteren ter ere van de nieuwe studio die Stilok sinds 1 juli 2018 in gebruik heeft genomen. Na het aansnijden van de taart mochten Jesse, Freek en Bjorn plaatsnemen in de studio om in het programma: ''Op Nivo'' meer informatie te verstrekken over MOMOtheaterwerkplaats.

Maarten Schraa
MOMOmidzomerfeest 2018

Een geweldige dag boordevol MOMO!

Het theaterseizoen een soort van afsluiten. Dat was het doel van het MOMOmidzomer feest en dat doel is met vlag en wimpel behaald. In een relaxte en open sfeer alles bekijken wat MOMO te bieden heeft. Theater, film, muziek, dans, atelier, kunst en lekker eten.

Maarten Schraa
Cultuurland 2018 komt er aan!

Cultuurland is voor jong en oud. Een plek waar muziek, theater, beeldende kunst en film een plek krijgen.

Je kunt heerlijk dolen door de beeldentuin, je laten verrassen in de filmcaravan en genieten van theater, poezie en muziek in het amfitheater (bij regen in de theaterzaal), kleine theaterzaal en theatercafé.
Het weer hoeft dus geen belemmering te zijn, evenals de prijs, want de toegang is gratis. De hapjes en de drankjes zijn voor eigen rekening, dat dan weer wel.

Het volledige aanbod vind je op www.cultuurlandederveen.nl. Hier noemen we: The Coincidences, Rogier Pelgrim, Caroline In't Veld en studenten van de Hogeschool Kunsten Utrecht. Ook MOMOtheaterwerkplaats verzorgt een spetterende voorstelling.
Vanaf station Veenendaal-De Klomp is de looproute aangegeven. We heten je graag welkom op 7 juli in Cultuurland, Renswoudseweg 1, Ederveen.

Bekijk een korte samenvatting van de 2016 editie.

Maarten Schraa
''ICK de uitvinder'' steelt harten op Cultureel Cafe Danté!

Theaterwerkplaats MOMO heeft een prachtige korte film vertoond. “ICK de uitvinder” is gemaakt door zes deelnemers van de theaterwerkplaats MOMO, over een uitvinder wiens uitvinding verstrekkende gevolgen heeft. En ze hebben de theatervoorsteling “En toen” met Stef Bos aangekondigd die op 8 juni 2018 te zien is in de Lampegiet te Veenendaal.

Maarten Schraa
Even voorstellen #2

Hey Hallo! Wij zijn de maandaggroep. Elke maandag houden wij ons bezig met ons prachtige project: 'MOMO trakteert'. Wij maken traktaties voor mensen die dat verdient hebben en filmen dat! Volg ons op YouTube om alle filmpjes te bekijken. 

Maarten Schraa