Studenten op bezoek!

Studenten van het Rijn IJssel ROC uit Elst hebben op maandag 17 september een bezoekje gebracht bij onze theaterwerkplaats in Ederveen. De opleiding maatschappelijke zorg heeft MOMO uitgekozen om haar studenten kennis te laten maken met de sector waarin zij later werkzaam zullen zijn. De dag begon meteen goed toen de studenten bij binnenkomst een kopje koffie kregen en daarna meteen onze mooie theaterzaal in mochten. Daar werd hun de voorstelling: ‘‘Sip!’’ voorgeschoteld.

Een voorstelling die confronteert en vragen oproept over depressie. De studenten kregen de ruimte om te reageren en eigen verhalen te delen in een afsluitend groepsgesprek.

Aansluitend op de voorstelling was er een heerlijke lunch voorbereid door de deelnemers van MOMOtrakteert en konden de bijna 60 studenten samen met de MOMO deelnemers lekker lunchen.

20180917_113546.jpg

Na deze fijne lunch is er een workshop carrousel in werking getreden. De groep werd opgesplitst in 4 subgroepen die vervolgens langs 4 verschillende workshops werden gerouleerd. In de grote zaal verzorgde Sanne een theaterworkshop, in onze mini bioscoop liet MOMOtrakteert hun filmpjes zien, in de kleine zaal heeft de MOMOband een muziek workshop gegeven en buiten heeft Mark met wat deelnemers meer verteld over Stichting MOMOtheaterwerkplaats.

Maarten Schraa